Eten

Dat wordt smullen: gevuld borrelbrood uit de oven

dat-wordt-smullen-heerlijk-gevuld-borrelbrood-uit-de-oven.jpg

Een borrelbrood uit de oven is altijd een succes. Voor deze versie vul je de inkepingen van een Turks brood met uitgebakken bacon, cheddar en bosui. 

Loopt het water je al in de mond? Dit borrelbrood maak je in slechts 50 minuten.

Dit heb je nodig (4-6 personen):

  • 1 Turks brood
  • 100 g boter
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 6 plakjes bacon
  • 250 g cheddar, geraspt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • appel- of mangochutney voor erbij

Bereidingswijze borrelbrood:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd het brood kruislings om de 1½ cm in. Snijd niet helemaal door, het brood moet bij elkaar blijven.
  3. Smelt de boter met de knoflook.
  4. Bedruppel het brood met de boter en verpak losjes in aluminiumfolie.
  5. Bak ± 10 min. in het midden van de oven.
  6. Bak intussen de bacon op laag vuur uit in een droge koekenpan. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.
  7. Neem het brood uit de oven, vouw de folie open en duw de inkepingen een beetje in.
  8. Verdeel de bacon, de kaas en een deel van de bosui over de inkepingen.
  9. Bak het brood zonder het weer in te pakken nog 15-20 min. of tot de kaas is gesmolten.
  10. Bestrooi met de rest van de bosui en maal er nog wat peper boven.
  11. Serveer de chutney erbij.

Bereidingsduur borrelbrood 20 min. +  30 min. oventijd.

Ziet er goed uit!

borrelbrood

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Maarten van der Wal

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-54. Je kunt deze editie nabestellen via Magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant