Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Heerlijk! Bontgekleurde ovenschotel met macadamiapesto

ovenschotel.jpg

Wist je dat je door zo kleurig mogelijk te eten bijna vanzelf alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt? Door te eten in de kleuren van de regenboog blijf je gezond. En dan zijn deze recepten uit het boek Koken met kleur! van Joke Boon nog lekker óók.

Bontgekleurde 
ovenschotel met 
macadamiapesto

Dit heb je nodig
(4 personen)
1 gele courgette
1 groene courgette
3 tomaten
2 oranje zoete aard-
appelen, geschild
peper en zout
75 g macadamiapesto (zie recept hier-
onder)
100 ml slagroom
olie om in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ruime lage ovenschaal licht in met olie. Snijd de courgettes, de tomaten en de zoete aardappelen in dunne plakjes van ½ cm dik. Leg de plakjes om en om in de ovenschaal: groen, rood, geel, oranje. Ga zo door tot alle plakjes op zijn. Bestrooi met peper en wat zout. Meng in een kommetje de pesto en de slagroom door elkaar en verdeel over de groenten. Bak de schotel in het 
midden van de oven in 40-45 min. bruin en gaar.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 45 min. oventijd

Macadamiapesto

Dit heb je nodig
(1 potje)
45 g basilicum (van een plant, blad én steel)
30 g ongezouten macadamia’s*
45 g Parmezaanse kaas geraspt
1 teen knoflook, gepeld en in stukjes
55 ml olijfolie
¼ tl zout

Maal de basilicum, de macadamia’s, de Parmezaan en de knoflook in de keuken- machine fijn. Er blijven kleine stukjes noot zichtbaar, maar dat is de 
bedoeling. Voeg de olijfolie toe en meng tot een dikke, romige pesto. Proef en
voeg eventueel wat zout toe. Bewaar in een afgesloten potje in de koelkast. Blijft ruim een week goed.

Bereidingstijd: ± 5 min.

*Oorspronkelijk komen macadamia-
noten uit Australië. Ze zijn duur, omdat ze heel moeilijk te kraken zijn. Ze 
leveren veel calorieën door het hoge (onverzadigde) vetgehalte. Verrassend genoeg schijnt deze noot ook te helpen bij het bestrijden van overgewicht. Ze bevatten veel B-vitamines, mineralen en fytonutriënten.

Over het kookboek
In Koken met kleur! vind je heel veel informatie over kleurrijk eten en meer dan honderd eenvoudige, originele recepten voor eten in alle kleuren van de regenboog. Door de smaakmakende foto’s krijg je er meteen zin in. Het boek verschijnt pas op 21 maart, maar je kunt het nu alvast reserveren op o.a. bol.com. € 24,99 (Uitgeverij Nieuw Amsterdam).

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant