Niet dat ze heel anders smaken dan de gewone courgette, maar bolcourgette oogt altijd meteen feestelijk. Deze zijn gevuld met een lichte ragout met rivierkreeftjes en venkel.
Benodigdheden:
4 bolcourgettes
4 hele rivierkreeftjes (voorgekookt, diepvries)
1 el olijfolie om in te bakken
1 kleine venkelknol, fijngesneden en groen apart houden
250 g rivierkreeftjes-vlees
2 el demi crème fraîche
350-400 ml visfond
1 kleine rode ui of sjalot, gesnipperd
4 el maïzena
Een scheutje sherry
Versgemalen peper, zout
Extra nodig: meloenbolletjeslepel
Bereidingswijze:
Snijd de topjes van de courgettes. Dit worden de dekseltjes.
Schraap, met behulp van een meloenbolletjeslepel, het binnenste uit de courgettes. Houd een rand van 1 cm dik over.
Stoom de courgettebakjes en -dekseltjes boven een pan met kokend water tot ze beetgaar zijn en stoom de laatste paar minuten de hele rivierkreeftjes mee.
Verhit ondertussen de olie en fruit hierin de ui 1-2 min.
Voeg de venkel toe. Blus af met sherry.
Maak een glad papje van de maïzena en 2 el van de visfond en meng door het gefruite mengsel.
Voeg beetje bij beetje de rest van de visfond toe en breng aan de kook. Laat 2-3 min. op lage pit koken.
Voeg de laatste 3 min. de crème fraîche en het rivierkreeftjes-vlees toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Vul de courgettes met de ragout, garneer met het venkelgroen en zet de dekseltjes erop.
Geef de hele rivierkreeftjes erbij en serveer direct.