Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Boerenpatécrouton met portsiroop & sla

boerenpatecrouton-met-portsiroop-sla.jpg

’Een goede boerenpaté van de slager of wildpoelier vormt de basis van deze feestelijke starter.’

Wijnsuggestie
Wij adviseren hierbij een Windspiel Riesling. Een zachte en toegankelijke wijn met een klein zoetje aan het einde, waardoor de wijn goed aansluit bij de paté met portsiroop.

Deze wijn vind je ook in het speciaal voor Vrouwonline samengestelde wijnpakket. Hiermee haal je in één keer de juiste wijnen voor je kerstmenu in huis.

Voorgerecht voor 4 personen

100 ml rode port
2 el suiker
1 tl seizoenspeperkorrels
4 repen stevig brood (bijv. pave), zonder korst
4 plakken boerenpaté à ca. 50 g, van slager of wildpoelier
50 g slamelange
1 el olijfolie van goede kwaliteit
vijzel

1 Kook in een steelpan de port met de suiker tot siroopdikte in. Rooster het brood in de broodrooster of grillpan krokant.

2 Stamp intussen de peperkorrels in de vijzel grof. Maak de slamelange aan met de olijfolie, zout en peper.

3 Leg de croutons op vier borden en beleg met de paté. Lepel de portsiroop over de paté. Verdeel er de salade bij en bestrooi met de grof gestampte peperkorrels.

Tip
Vervang de paté door plakjes fricandeau van kalf of varken of door boerenham.

Kidstip

Hoewel de meeste alcohol is verdampt en de siroop een kindvriendelijke zoete smaak heeft, kun je ‘m voor de kids ook vervangen door schenkstroop.

bereiden: 15 minuten

Ook interessant