Eten

Boerenkippensoep

boerenkippennsoep.png

Ingrediënten

1 pot krachtbouillon met kipfilet – 150 g kalkoen- of kipfilet – 350-400 g boerensoepgroenten – 1 pakje of klein potje witte bonen – 35 g vermicelli – zout en peper – 2 el fijngesneden bladselderij of peterselie – 1 stokbrood of 4 pistolets

Zo maak je het!

Breng de bouillon met 3 potten water aan de kook. Snijd de kalkoenfilet in stukjes, voeg die samen met de soepgroenten toe en laat de soep 10 – 15 min. zachtjes koken. Spoel de bonen af en verwarm ze samen met de vermicelli 5 min. mee. Breng de soep met zout, peper en bladselderij op smaak. Serveer met het brood.

Extra informatie

Bereidingstijd: 25 min.
Calorieën: 320
Streep-je-Slank vakjes: 32

Variatietip

Besmeer je het brood met kruidenboter, dan moet je nog 12 vakjes wegstrepen. Een plak ham op de pistolet betekent 2 vakjes extra wegstrepen.

Ook interessant