Eten

Blini’s

blinis.jpg

Bekijk deze video en leer hoe je zelf bietensalade met crème fraiche op een blini maakt! Heel simpel en lekker.

Blini
Maar wat is nou eigenlijk een Blini? Een Blini is een soort pannenkoekje, afkomstig uit de Russische keuken. Je kunt ze op verschillende manieren beleggen.

Benodigdheden
Voor 14 stuks:
• 10 gr. instant gist
• 2½ dl. lauwe melk
• 150-200 gr. boekweitmeel
• 2 gesplitste eieren
• 1 tl. suiker
• 3 gr. zout
• 60 gr. boter
• 50 gr. bloem

Hoe maak je ze?
1. Doe 100 gram boekweitmeel in een kom.
2. Roer de gist door 1,5 deciliter melk. Goed roeren!
3. Roer het gistmengsel door het boekweitmeel. Laat dit mengsel een tot anderhalf uur afgedekt rijzen, op een warme plek.
4. Laat 15 gram boter in 1 deciliter melk smelten. Splits de eieren als je dat nog niet hebt gedaan en roer de eierdooiers los. Klop ze samen met het gerezen mengsel. Hierna schep je de bloem en 50 gram boekweitmeel door het mengsel en klop het enkele minuten door.
5. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het mengsel, zodat het geheel luchtig blijft. Laat dit nog 20 tot 30 minuten rijzen.
6. Doe wat boter in de koekenpan, laat dit smelten en schenk beslag in de koekenpan. Als je ze hebt is het handig om gebruik te maken van vormen met een diameter van 10 centimeter waar je het mengsel in giet. Bak de ‘pannenkoekjes’ goudbruin.

Combineer de blini’s met een bietensalade met crème fraiche. In de video zie je hoe je de bietensalade met crème fraiche maakt.

Bron: Kookse.tv

Ook interessant