Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Biologische adresjes

biologische-adresjes.jpg

Ben jij een liefhebster van biologische producten? Dan vind je het vast leuk om over biologische markten te struinen en regelmatig een biologische boerderij te bezoeken!

Ben jij een liefhebster van biologische producten? Dan vind je het vast leuk om over markten te struinen en regelmatig een boerderij te bezoeken!

Biologische boerenwinkels
Bezoek een echte boerderij om je ingrediënten voor het weekend te verzamelen. Veel biologische boerderijen hebben een winkel geopend en vaak kun je ook heerlijk rondkijken op het landgoed. We zetten voor jou een aantal leuke adresjes op een rij:

Tuinderij Amelis’hof
Deze biologisch-dynamische tuinderij vind je op het mooie Landgoed Amelisweerd in Utrecht. Op de historische grond worden zo’n 50 verschillende groenten, 25 soorten kruiden, klein fruit en bloemen geteeld met de rijke smaak en geur van vroeger. Het zijn bekende producten, maar ook vergeten groenten als oerbiet en winterbroccoli en ouderwetse groenten als snijbiet, spekbonen, zilversteel, pastinaak en aardpeer. Kijk op de website voor openingstijden en vergeet niet een kop thee te drinken in de bloementuin!

Tuinderij Villa Sterrebos
Villa Sterrebos is een biologisch-dynamische tuinderij in Frederiksoord. Je kunt hier dagverse groenten van eigen land kopen. Ook kun je bij Villa Sterrebos terecht voor biologische aardappelen en fruit. Wil je alvast een kijkje nemen? Er is ook een webshop.

Melkveehouderij Dinkelhoeve
In Heemstede vind je biologische melkveehouderij Dinkelhoeve. Je kunt hier niet terecht voor groente en fruit, maar voor heerlijke melk! Je kunt deze melk zelf tappen uit een melkafgifte-automaat.

Zorgboerderij Novalishoeve
Op Texel, nabij het kleine plaatsje Den Hoorn, vind je Biologische zorgboerderij Novalishoeve. Je kunt hier terecht voor melk, eieren, kaas, kwark, pudding en groenten. Er is een groot terras bij de boerderij om even heerlijk uit te rusten van bijvoorbeeld een fietstocht!

Boerderij Lauwershof
Voor heerlijk biologisch fruit ga je naar boerderij Lauwershof in Friesland. Je kunt er onder meer terecht voor rode bessen, kersen, pruimen, duindoorn, appels, peren, bramen, kruisbessen en frambozen.

Biologische Boerenmarkt
Op een boerenmarkt kun je vaak de lekkerste biologische producten kopen. In veel steden vindt zelfs wekelijks zo’n markt plaats! In Haarlem is er bijvoorbeeld elke vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur een biologische boerenmarkt op de Botermarkt. Ook in Utrecht is op vrijdag een boerenmarkt. Biologische boeren in de omgeving brengen hun verse producten ’s ochtends naar de markt en er is een ruim aanbod aan groeten en fruit, brood en gebak en kaas. Wil je weten waar bij jou in de buurt een biologische markt is? Kijk dan op biologischeboerenmarkten.nl.

Ook interessant