Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

BIO forelfilet met aardpeer en risotto

bio-forelfilet-met-aardpeer-en-risotto.jpg

Hoofdgerecht: een heerlijke zachte vis met risotto waarin de verrassende smaak van aardpeer verwerkt is.

Voorbereidingstijd: 25 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon
75 ml visfond r
40 gr. risotto Carnaroli super fino
40 gr. aardpeer
1/4 sjalotje
5 blaadjes winterpostelein
75 gr. Bio gerookte forelfilet
1/2 eetlepel slagroom (Polderland)


Heeft u dit al in huis?

1 tl BIO olijfolie
50 ml BIO fairtrade droge witte wijn
1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)
1 snufje keukenzout

Bereiding
1. Snipper het sjalotje en fruit het in een beetje olie. Voeg de risottorijst toe en fruit deze even mee, blijf daarbij de rijst steeds doorroeren. Blus af met de witte wijn. Voeg daarna steeds een grote lepel visbouillon toe, voeg pas een volgende lepel bouillon toe als de risotto de bouillon heeft opgenomen en gaar op deze manier de risotto.

2. Schil de aardperen en kook ze in een bodempje gezouten water 5 – 10 min.

3. Verwarm de vis licht in een bodempje visbouillon.

4. Giet de aardperen af en pureer ze met een vork. Voeg de slagroom en zout en peper toe, meng dit door de risotto en voeg eventueel wat zout en peper toe.

5. Doe de risotto in diepe borden, verdeel de in stukken geplukte vis er overheen, versier met winterpostelein en bestrooi met peper en een scheutje olijfolie.

Dit is een recept van ZTRDG

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Ook interessant