Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bill Granger In de Keuken

bill-granger-in-de-keuken.jpg

Bill Granger is al zijn hele leven een gepassioneerd kok.

Aan de hand van de dagen van de week neemt Billl Granger ons mee langs verleidelijke recepten voor ieder gewenst moment.


Zo laat Bill zien hoe je ontbijtjes maakt boordevol energie, verleidelijke salades en makkelijke maaltijden voor door de week. Maar ook voor heerlijke koekjes na school en lekkere kindermenu’s draait Bill zijn hand niet om.  

In het weekend is er tijd voor stevige ontbijten, maaltijdsoepen en gezellige dinertjes met vrienden. De meeste recepten zijn met de juiste ingrediënten makkelijk te maken.

Bill Granger in de Keuken is een heerlijk kookboek boordevol inspiratie en met vele wereldse recepten. Zie hieronder het recept van zalm met een krokant korstje en een zoete chilidressing!

  • Bill Granger in de Keuken

  • Uitgeverij Terra

  • ISBN 978-90-5897-681-9

  • Bestel dit boek hier!

    Zalm met een krokant korstje en een zoete chilidressing (voor 4 personen)

  • 200 g peultjes geblancheerd

  • handjevol korianderblaadjes

  • 2 lente-uitjes, schuin in stukjes gesneden

  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker

  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker

  • 2 eetlepels vissaus

  • 2 eetlepels limoensap

  • 1 rode chilipeper, fijngesnipperd

  • 4 x 180 g zalmfilets met vel

  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • Bereiding:
    Meng de peultjes, koriander en lente-uitjes voorzichtig door elkaar. Doe de twee soorten suiker in een kleine steelpan met twee lepels water op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur naar matig en laat koken tot het suikerwater licht goudkleurig is. Haal van het vuur en roer de vissaus, limoensap en rode chilipeper erdoor.

    Bestrijk de zalm met olie. Verhit in een grote koekenpan 2 minuten op een matig vuur en bak de vis 2 minuten met het vel naar beneden tot het vel krokant is. Draai de vis om en bak hem nog 1 minuut. Doe de salade op de borden met de vis en giet de dressing erover.

    Ook interessant