Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Waarom je vaker Earl Grey moet drinken

earlgrey1.png

Met de komst van de hippe verse munt-thee en de geprezen groene thee is Earl Grey de laatste jaren een zwart schaap onder de thee-soorten geworden. Maar niet langer! De zwarte thee blijkt echter supergezond!

Italiaanse wetenschappers hebben ontdekt dat Earl Grey-thee hartstikke goed is voor je hart. De bergamot in de thee verlaagt de kans op hartproblemen en verlaagt je bloeddruk. Het nieuws is in Engeland met gejuich ontvangen. Aan de andere kant van Het Kanaal gaat de Earl Grey er namelijk met liters tegelijk doorheen.

Als een medicijn

Volgens de witte jassen van de universiteit van Calabrië zijn enzymen die in bergamot (een Zuid-Europese citrusvrucht) zitten net zo effectief als statines die in medicijnen zitten die je cholesterol verlagen. Het effect van een paar kopjes Earl Grey-thee (of pure bergamot) zou zijn dat het niveau van LDL (slecht cholesterol) in je bloed afneemt terwijl HDL (goed cholesterol) toeneemt. Afgaande op de statistieken is het wel een beetje de vraag hoe effectief de bergamot in Earl Grey is. Jaarlijks sterven 74.000 Britten aan hartkwalen.

Dus vaker Earl Grey drinken. Hier heb je een paar lekkere receptjes:

London Fog Latte

Bekijk het recept.

 

Earl Grey limonade

Bekijk het recept.

 

Earl Grey Panna Cotta

Bekijk het recept.

 

Hibiscus Earl Grey

Bekijk het recept.

Bron: BuzzO

 

Meer over thee:
– Recepten met groene thee

Ook interessant