Eten

Bijzonder én lekker: chrysanten cheesecake

chrysanten-cheesecake.jpg

Een cheesecake serveren aan je visite is eigenlijk altijd een succes. Maar met deze cheesecake schotel je niet alleen iets lekkers voor, het is ook nog eens bijzonder: de cake bevat chrysanten!

Dit heb je nodig:

  1. 400 gram volle roomkaas
  2. 150 ml. room
  3. 150 gram witte chocolade (fijngehakt)
  4. Schil/sap van 2 citroenen
  5. 2 vanillestokjes (uitgeschraapt)
  6. 3 eieren
  7. 60 gram suiker
  8. 35 gram gezeefde bloem
  9. Snufje zout
  10. 75 gram boter
  11. 1/2 rol digestive biscuitjes in fijne kruimels/poeder
  12. 3 eetlepels gedroogde chrysant (LET OP: check op het label of het eetbare chrysanten zijn)
  13. Verse Garland chrysanten bloemblaadjes (± 40) (LET OP: check op het label of het eetbare chrysanten zijn)

Tip: gedroogde en verse chrysanten zijn het beste te verkrijgen bij de Chinese toko

Zo maak je het:

    1. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng het met de gesmolten boter tot er plakkerig ‘zand’ ontstaat.
    2. Verfrommel een stuk bakpapier en spreid het mengsel uit in een ronde springvorm. Verdeel het over de bodem en druk gelijkmatig en stevig aan.
    3. Verwarm de room (niet koken) in een pannetje met de gedroogde chrysanten en laat minimaal een kwartier trekken. Proef of de
      bloemen op smaak zijn.
    4. Zeef de room en doe dit terug in de pan. Verwarm opnieuw zachtjes met de witte chocolade erbij tot het
      gesmolten en egaal is.
    5. Klop de eieren met de suiker, uitgeschraapte vanille, citroensap en rasp en snuf zout met een mixer tot
      luchtig. Voeg dan de roomkaas toe en meng goed. Voeg vervolgens het witte chocolademengsel toe en de verse bloemblaadjes.
    6. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de springvorm met de bodem.
    7. Bak de cheesecake in een voorverwarmde oven van 150 graden ongeveer 45 minuten (en nog 10 minuutjes extra als het midden nog niet stevig is).
    8. Garneer de cheesecake als deze is afgekoeld met extra verse bloemblaadjes en snijd met een warm schoon mes strakke punten.

Bron: Mooiwatbloemendoen.nl

Lees ook:
– Overheerlijke chocoladecake met maar 4 ingrediënten (en géén gluten)
Zelf maken: 4 verschillende soorten cupcakes
Perfecte chocoladecake? Voeg dit onverwachte ingrediënt toe!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant