Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bietencarpaccio met zilveruitjes

bietencarpaccio-jpg.jpg

Maak deze heerlijke bietencarpaccio volgens het recept van De Leeuwen Zuren.

Benodigheden: bietencarpaccio2
• 6 gekookte bietjes, in zo dun mogelijke plakjes gesneden
• 3 el appelsap
• 1 el milde olijfolie
• 2 el zilveruitjes
• 1 bakje hüttenkäse
• 3 takjes basilicum, fijn gesneden
• blaadjes van 1 takje verse tijm
• geraspte schil en sap van ½ citroen
• peper en zout naar smaak
• 1 el goede balsamicoazijn
• 2 el extra vierge olijfolie
• 2 el Amsterdamse uien, in ringen

Stap voor stap:
• Schep de biet om met het appelsap en laat 1 uur afgedekt marineren op kamertemperatuur.
• Dep de zilveruitjes droog.
• Verhit de milde olijfolie en fruit hierin de uitjes op laag vuur, zodat ze gaan karamelliseren. Laat afkoelen.
• Vermeng de hüttenkäse met de basilicum, de tijm, citroenrasp en –sap en peper en zout.
• Leg de uitgelekte gemarineerde bietenplakjes op borden.
• Schep er een flinke eetlepel van de hüttenkäse op en leg de zilveruitjes en de Amsterdamse uien eromheen.
• Lepel de azijn en de extra vierge olijfolie over de bietjes en garneer met hüttenkäse met basilicumblad.

Bereidingstijd: ± 15 min. + 1 uur marineren.

 

Ook interessant