Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bieten-veldslastamp met vis

bietenveldsla1.png

Ingrediënten

300 g kabeljauw – 40 g boter of margarine – 1 bosje dille – 50 g boter – peper – zout – droge witte witte wijn – 500 g kruimige aardappelen – 1 kg voorgekookte bieten – 4 lente-uitjes – 125 ml demi crème fraîche – 150 g veldsla

Zo maak je het!

Verwarm de oven op 170°C. Knip uit bakpapier 4 vierkante vellen. Verdeel de vis in gelijke stukken en leg ze midden op elk vel. Hak de dille grof en verdeel de helft samen met wat vlokjes boter over de vis en maal er peper en zout boven. Vouw de pakketjes dicht, maar giet door de laatste opening eerst nog een piepklein scheutje witte wijn. Bind de pakketjes dicht met een touwtje, leg ze op een bakpapier en laat in de oven ongeveer 15 min. gaar worden. Kook ondertussen de aardappelen in 20 min. gaar. Breng in een andere pan ruim water aan de kook, wrijf de schil van de bieten en kook ze 3 min. Snijd de lente-ui in ringetjes. Verwarm de crème fraîche op laag vuur, voeg de rest van de gehakte dille toe en breng op smaak met zout en peper. Snijd de bieten grof en stamp ze met de aardappelen tot een grove stamppot. Roer de warme room erdoor en schep daarna snel de veldsla en de lente-ui erdoor. Serveer meteen, met het vispakketje.

Extra informatie

Bereidingstijd: 35 min.
Calorieën: 400
Streep-je-Slank vakjes: 400

Ook interessant