Eten

Biefstukspies met koolsalade

cabbage.png

Ingrediënten

400 g biefstuk – 150 ml Japanse sojasaus – 1 duimlengte geraspte gember – 1 teen knoflook uit de pers – peper – 500 g geraspte witte en rode kool – 75 g alfalfa en/of kienmix – tuinkers
Voor de dressing: 200 magere yoghurt, 1 el light mayonaise, 1 tl mosterd, 1 tl geraspte gember, het sap van 1/2 citroen, 1 bosje gehakte bieslook, peper, zout

Zo maak je het!

Marineer de biefstuk met de Japanse sojasaus, de gember, knoflook en de peper. Week 8 satéprikkers 30 min. in koud water en rijg het vlees eraan. Maak daarna een dressing van yoghurt, light mayonaise, mosterd, geraspte gember, citroen, bieslook, peper en zout. Schep om met de geraspte witte n rode kool en alfafa of kiemmix. Bak de spiezen op een hete grillplaat rondom in 3-4 min. gaar en bruin, keer ze regelmatig. Schep de salade bij de spiesen en garneer met een plukje tuinkers.

Extra informatie

Bereidingstijd: 20 min. + 2 min. marineren
Calorieën: 290
Streep-je-Slank vakjes: 29

Ook interessant