Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Biefstuk met aubergine, oesterzwammen en portsaus

biefstuk-met-aubergine-oesterzwammen-en-portsaus.jpg

Hoofdgerecht: de combinatie van het malse vlees met de aubergine en oesterzwammen, overgoten met de portsaus, geeft een balans van smaken.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Benodigde hoeveelheden per persoon
50 ml runderfond (Lacroix)
1 nasu aubergine
50 gr oesterzwammen
50 gr veldsla
1/2 rode ui
2 takjes BIO rozemarijn
1 biefstuk (Angus)
1 teentje knoflook (Lautrec)
50 ml rode port (Kopke, 10 jaar oud)
25 ml BIO fairtrade rode wijn, shiraz
1 snufje zwarte peper (korrels Sarawak)
1 tl kristalsuiker (Billington Organic)
1 snufje keukenzout
25 gr handgeslagen roomboter gezouten 2,8 %

Bereiding
1. Snijd de aubergine in lange smalle plakken en bestrooi deze met zout. Laat de plakken 20 minuten rusten en spoel daarna af met water en dep ze droog. Snijd de rode ui in blokjes.

2. Verhit een pan, voeg wat boter toe en fruit de ui. Voeg de port, de wijn en de suiker toe en laat de portsaus op laag vuur indikken tot een licht stroperige massa. Voeg de fond toe en breng op smaak met peper en zout.

3. Bak in een koekenpan de aubergines aan beide zijden gaar en bruin en leg ze op wat keukenpapier om uit te lekken.

4. Bak de knoflook met wat boter en de rozemarijn in de pan en voeg de oesterzwammen toe. Laat enkele minuten garen. Hou de oesterzwammen en aubergine warm en braad de biefstukjes in de pan met nog wat boter. Voeg naar smaak peper en zout toe.

5. Leg de veldsla op een bord. Snijd de biefstuk in reepjes en voeg de reepjes samen met de oesterzwammen en aubergine toe. Schep de saus erover en maak het geheel af met een takje rozemarijn.

Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.

Ook interessant