Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dít is de beste manier om een pizza op te warmen

pizza-opwarmen.jpg

Heb je gisteren pizza gegeten en zijn daar nog een paar puntjes van over die je wilt opwarmen?   Dan lijkt de magnetron of oven misschien de meest logische optie. Maar niets is minder waar: je pizza wordt er namelijk niet lekkerder van.

Als je wilt dat de pizza nog steeds lekker smaakt en knapperig is, kun je beter voor een andere methode kiezen.

Dit werkt dus niet…

Allereerst even over waarom de magnetron of oven geen goed idee is. Een magnetron verwarmt ongelijk, waardoor de kaas kokend heet kan zijn terwijl de korst nog lauw is. Pizza opwarmen in de oven duurt dan weer lang. En, afhankelijk van de soort oven, bestaat zelfs daar een kans dat de warmte niet helemaal gelijk wordt verdeeld. Dat betekent kans op verbrande stukjes of slap deeg dat niet door en door warm is.

De enige juiste manier

Wat je dan wel moet doen? Warm de stukken pizza op in een koekenpan! Ga het liefst voor een gietijzeren pan en maak die heet totdat hij een beetje begint te roken. Doe de pizza in de pan en leg er onmiddellijk een deksel op. Door dat deksel worden de stukken snel en gelijkmatig heet. Voel na een paar minuten of de pizza lekker warm is en klaar ben je.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Abonneer je op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron: Men’s Health

Ook interessant