Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dit zijn de 5 beste appels om mee te bakken

dit-zijn-de-5-beste-en-lekkerste-appels-om-mee-te-bakken.jpg

Heb je zin om lekker de keuken in te duiken om een appeltaart te maken? Of wil je jouw gasten een eigengemaakte apple crumble voorschotelen? Dan is het belangrijk dat je daar de juiste appels voor gebruikt. Daarom zetten we de beste appels om mee te bakken voor je op een rij.

Want de ene appel is de andere niet.

Granny Smith

Deze appels staan bekend om hun lichte zuurheid en sappigheid. Aangezien het stevige appels zijn, behouden ze hun vorm goed in de oven wanneer je ze als partjes in een taart gebruikt. Door hun zoete smaak zijn ze ideaal in taarten en desserts. De schil is echter wel iets dikker dan sommige andere appels, waardoor je ze het beste wel even kunt schillen voor gebruik.

Pink Lady

Deze robijnrode appels zijn perfect voor alle baksels die je maar wilt maken, van brood tot taart en van cake tot koek. Ze blijven stevig in de oven en bieden zowel een zuurtje als zoetje aan desserts. Je kunt er dus alle kanten mee op. Twijfel je welke appel je het beste kunt gebruiken? Dan is de Pink Lady hoe dan ook een veilige keuze.

Fuji appels

Ze zijn zoet, sappig en stevig met een rode schil en – het beste van alles – ze zijn helemaal niet melig. Wanneer je appels gebruikt in baksels die langer in de oven moeten staan, wil je het liefst een appel gebruiken die niet onwijs zacht wordt. Goed nieuws: de Fuji appel zal zeker z’n mannetje staan ​​in de oven.

Lees ook: Deze appeltaart is zó gezond dat je ‘m als ontbijt kunt eten

Jonagold

Intens zoet, licht pittig en lekker stevig en knapperig, dat is de Jonagold appel. Ook deze soort kan goed in de oven en kan in allerlei zelfgemaakte baksels en gerechten gebruikt worden. Van appelmoes en appelchips tot een ouderwetse appeltaart; ze geven ieder baksel een heerlijke smaak zónder hun bite te verliezen.

Elstar

Deze appelsoort mag natuurlijk niet in het lijstje ontbreken. Het is een van de meest gegeten appelsoorten in Nederland en dat is niet zonder reden: deze appel is fris en stevig met een goede bite. Daarom kun je deze appel niet alleen heerlijk uit de hand eten, maar ook heel goed verwerken in je taarten en crumbles. Ook in cakes is de Elstar heerlijk.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Pure Wow
Beeld | iStock

Ook interessant