Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Basissalade met Caesar- of Sesamdressing

overzicht.jpg

Door te variëren met dressings, toppings en ingrediënten als kaas, fruit, vlees of vis, is van een basissalade steeds weer een nieuw culinair feestje te maken.
De basissalade is een mix van little gem, rucola, peultjes, haricots verts en tuinbonen.

 

 

 

Door de basissalade te combineren met beetgaar gekookte pasta, geroosterde noten en krokant gebakken sjalotjes krijgt hij extra bite.

 

Caesardressing
Pureer met een staafmixer in een hoge beker 1 hardgekookt ei samen met 2 ansjovisfilets, 2 tl mosterd, 1 teen knoflook, het sap van een ½ citroen, 1 tl worcestershiresauce, 1 tl tabasco, 1 dl mayonaise, 1 el kappertjes en 2 el water tot een dikke dressing. Breng hem op smaak met peper uit de molen.
Sesamdressing
Klop 1 el tahin (sesampasta) met 1 el rijstazijn, 1 el limoensap, 3 el water en een snuf zout los. Giet er langzaam al kloppende 1 el geroosterde sesamolie en 5 el zonnebloemolie door. Breng de dressing op smaak met peper.

 

Bekijk meer salade-variaties in Margriet 27, 2013.

Ook interessant