Eten

Voor beginners: zó maak je de allerlekkerste cake pops

voor-beginners-zo-maak-je-de-allerlekkerste-cake-pops.jpg

Cake pops zijn vrolijke bolletjes cake op een stokje met een laagje glazuur en decoratie. Ofwel: de nieuwe cupcakes. Wil je ook cake pops maken? We hebben hier een makkelijk basisrecept voor je. Aan de slag!

Je kunt de bolletjes op verschillende manieren maken. Schaf een speciale cake pop maker aan, gebruik een speciale bakvorm of maak ze met de hand. Voor die laatste optie geven wij je hier een basisrecept.

Basisrecept cake pops

(voor ongeveer 20 cake pops)

Wat heb je nodig?

  • Lollystokjes
  • Decoratie (bloemetjes, glittersuiker, discodip, etc.)
  • Houder voor cake pops

Voor de cake

  • 250 gr cake mix
  • 125 gr roomboter
  • 2 eieren

Voor de vanille frosting

  • 250 gr roomboter
  • 250 gr poedersuiker
  • 2 el melk
  • ½ el vanille-extract
  • 200 gr smelt chocolade

Lees ook: Voor dít heerlijke donutrecept heb je slechts 2 ingrediënten nodig

Zo maak je ze:

  1. Maak eerst beslag voor de cake en verwarm de oven voor op 180°C. Mix de roomboter, cake mix en eieren. Gebruik een mixer en meng gedurende vijf minuten op de laagste stand.
  2. Vul een cakevorm met het beslag en bak deze 30 minuten in de oven. Laat de cake eerst afkoelen voordat je verder gaat.
  3. Snijd de randjes van de cake af en verkruimel deze nu met de hand of met een mixer.
  4. Nu kun je de frosting gaan maken waarmee je de cake mengt. Voor de frosting voeg je de roomboter, poedersuiker, melk en vanille-extract samen en meng je deze tot een glad en luchtig geheel.
  5. Als dit klaar is, meng je de frosting langzaam door de verkruimelde cake. Dit doe je tot alles aan elkaar blijft plakken.
  6. Rol met de hand bolletjes van dit mengsel van cake en frosting.
  7. Maak een gaatje in ieder bolletje, waar later de lollystokjes in kunnen.
  8. Leg de bolletjes op een bord en laat deze 10 minuten in de vriezer en ongeveer 5-10 minuten in de koelkast afkoelen.
  9. Smelt nu chocolade au bain-marie of in de magnetron.
  10. Dip een lollystokje in de gesmolten chocola en steek daarna het stokje in het gemaakte gaatje in de cake pop.
  11. Zet ze 5-10 minuten in de koelkast.
  12. De cake pops zitten nu stevig op de stokjes. Dip ze in de gesmolten chocola en zet ze in een houder. De overtollige chocolade kun je weghalen met een lepel.
  13. Laat ze even staan en daarna kan het decoreren beginnen. Versier de cake pops en smullen maar!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Beeld | Getty Images, iStock

Ook interessant