Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Heerlijk recept: Dadels met geitenkaas en spek

champignons.png

Barbecueën, dat doe je toch alleen als het hoogzomer is en de mussen van het dak vallen? Welnee! Met de Joya van BarbeCook maak je heerlijke gerechten.

Barbecueën, dat doe je toch alleen als het hoogzomer is en de mussen van het dak vallen? Welnee! Met de Joya van Barbecook maak je – of het nu zomer of winter is – heerlijke gerechten. Verschillende proefkonijnen mogen de Joya uittesten. Marjon (44) trapt af. Hoe bevalt de Joya haar?

Brandende houtkrullen

“Ik besluit voor wat familie een borrel te organiseren, een mooie gelegenheid om de Joya uit te proberen. Zo halverwege de middag druppelt iedereen binnen. Na wat koffie met zoetigheden gaan we over op iets sterkers, begeleid door lekkere knabbeltjes. Meteen ook een mooi moment om de Joya aan te steken. We volgen de handleiding stap voor stap en als de houtkrullen branden, gaan we naar binnen en houden op de klok bij of de veertig minuten al verstreken zijn.”

Superflexibel

“Nadat de Grilltabs mooi egaal wit zijn, kan het grillfeest beginnen. Gevulde dadels met spek, champignons met gorgonzola, knoflookgarnalen, paprika’s met haloumi… We genoten van de hapjes. Het spek van de gevulde dadels had iets bruiner gemogen, maar die werden ook later gebakken waardoor de hitte al iets minder was. Aan de smaak deed het echter niets af. Het buiten barbecueën in de winter is echt bijzonder, zo met een zaklamp erbij.”

Ook bbq’en?

Zin gekregen om ook de Joya aan te steken? Komt dat even mooi uit, want Marjon deelt de recepten van de hapjes die zij heeft gemaakt. Hoe maak je bijvoorbeeld die heerlijke champignons met gorgonzola of de dadels met geitenkaas en spek?

Nodig:
Kastanjechampignons
Gorgonzola

Bereidingswijze:
Maak de champignons schoon en verwijder het steeltje. Doe de gorgonzola in de champignonhoedjes, niet te vol, anders loopt het eruit als het zacht wordt op de Joya. Leg de champignons op de Joya en wacht tot de gorgonzola zacht wordt en de champignons verkleuren.

Nodig:
Dadels
Geitenkaas
Spek

Bereidingswijze:
Dadels aan een kant in de lengte langs de pit snijden en de pit eruit halen. Stukjes geitenkaas in de ontstane opening doen. De gevulde dadel omwikkelen met het spek.

Eet smakelijk!

Compact

Deelnemers aan hettestpanel.nl testen wekelijks de Joya. Vooral over het compacte formaat zijn ze zeer te spreken. Deze is makkelijk mee te nemen en neer te zetten, en er is toch genoeg ruimte voor het eten. Of, zoals Marjon het verwoordt: “Het formaat van de tafelbarbecue is erg handig,
het maakt het toestel flexibel in gebruik.”

Meer sfeerverslagen en lekkere recepten kun je lezen op de Joya Journey blog.

Ook interessant