De bar is geopend: twee recepten voor de lekkerste cocktails
Redactie Margriet | 8 maart 2017
Een lekkere cocktail: wát is dat lekker als aperitief! De allerlekkerste cocktailrecepten staan in het kookboek Nel, van kop-tot-kont chef van chef-kok Nel Schellekens.
Chef-kok Nel Schellekens: “Alles heeft smaak. Maak van de grillige kromkomkommer met plekjes een komkommercocktail, of met de geëxplodeerde tomaat een ‘beetje bloody mary’: met schil en al tot sap blenderen of door een grove zeef drukken. Klaar in een handomdraai. Proost!”
Kromkommercocktail
Dit heb je nodig (per kilo komkommer)
4 g venkelzaad
10 g dropplant (Agastache)
15 g venkelbloem
watermunt, fijngehakt
scheutje pernod, naar wens
Beetje bloody Mary
Zo maak je het: normaal gesproken is de verhouding voor een bloody mary 1 dl wodka op 2 delen tomatensap. Hips! Is best veel alcohol. Bloody mary kan ook heel goed zonder alcohol.
Dit heb je nodig (per kilo tomaten):
tabasco naar smaak
klein beetje chilipoeder of zwarte peper
paar druppels zuur sap van citroen of appel.
1 dl wodka (maar kun je dus prima weglaten!)
Het is heerlijk om een stukje zure appel mee te ver-sappen.
Over het boek
Deze heerlijke recepten komen uit het boek Nel van kop-tot-kont chef.
In dit boek leert chef-kok Nel Schellekens je heerlijke gerechten te bereiden met producten uit je eigen streek. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor het maken van bijvoorbeeld appelstroop, bloedworst, ham of ingelegde asperges.
Nels recepten zijn gemakkelijk te bereiden en ze geeft veel culinaire informatie en praktische tips. Het boek bevat een moestuin-ABC, veel basisrecepten en handige adressen waar je de ingrediënten kunt kopen.
Je koopt het boek hier.