Word abonnee

Kies n煤 voor een abonnement met korting

Abonneer n煤 met korting

Eten

Geen oven? Z贸 kun je een bananencake in een pan bakken

bananencake-uit-pan.jpg

Je zou denken dat het zonder oven niet mogelijk is om een cake te bakken, maar niets blijkt minder waar. Als je zin hebt om lekker te bakken, blijkt een pan namelijk net zo effectief te zijn! Wij kwamen een video tegen waarin iemand laat zien hoe je een bananencake kunt bakken in een pan.

En geloof ons: zodra je hebt gezien hoe de bananencake er uiteindelijk uitziet, ben je verkocht.

Ingredi毛nten en benodigdheden voor bananencake uit de pan

Laten we eerst even op een rijtje zetten wat je nodig hebt voor deze luchtige bananencake. Zorg ervoor dat je een diepe pan hebt met een deksel en de volgende ingredi毛nten:

  • 2 bananen
  • 100 gram suiker
  • 1 ei
  • Pakje vanillesuiker
  • 125 ml olie
  • 125 ml melk
  • 130 gram bloem
  • Zakje baking powder
  • 20 gram abrikozen jam

Lees ook:
Als ontbijt of als tussendoortje: z贸 maak je bananenbrood

Z贸 maak je het klaar

Het maken van de bananencake is echt hartstikke simpel:

  1. Je begint met het karamelliseren van de bananen en wat suiker.
  2. Snij de bananen in plakjes, giet wat olie in de pan en laat de bananen en het suiker karamelliseren.
  3. Vervolgens maak je een luchtig beslag van ei, suiker, vanille, melk, olie en bloem. Dit beslag giet je in de allerlaatste stap in de koekenpan over de bananen.
  4. Vervolgens doe je een deksel op de pan en laat je het baksel zo鈥檔 30 minuten bakken op laag vuur.
  5. Hierna draai je de cake om en laat je het nog een tijdje bakken.
  6. Je kunt het best met een spatel af en toe onder de cake kijken om te zien of die al een mooie bruine kleur heeft gekregen. Als dit het geval is, kun je de pan van het vuur halen en smeer je nog wat abrikozenjam over de bananencake heen. En dan is het tijd om te genieten!

Bron | 24Kitchen, YouTube
Beeld | Getty

Ook interessant