Eten

Bananenbrood en nóg 9 recepten waar massaal naar gegoogeld wordt deze crisis

wentelteefjes-bananenbrood-recepten-google-margriet.jpg

Heb jij onlangs een bananenbrood recept gezocht én ‘m gebakken? Honderdduizenden wereldwijd met je. Het lijkt hét baksel van het moment te zijn. Maar er zijn nog een aantal recepten bijzonder populair.

Google Trends heeft een top tien samengesteld van recepten waar sinds maart heel veel naar gezocht is. En dat zijn zoete, maar ook zoute baksels.

Bananenbrood recept

Bananenbrood staat met stip op één. Pannenkoeken staan op nummer twee. Op nummer drie staan recepten met kip, opgevolgd door een recept voor pizzadeeg. Brownies sluiten de top vijf af.

Gehaktbrood en wentelteefjes

Ook zijn we weer massaal flensjes aan het bakken (nummer 6). En wat dacht je van gehaktbrood (nummer 7)? Wentelteefjes (nummer 8) zijn eveneens in trek. Lasagne schopt het tot nummer 9. En recepten voor cheesecake sluiten de top tien af.

En, wat heb jij uit deze top tien al gebakken? Heb jij al gezocht naar een banenbrood recept? Anders hebben wij een bananenbrood met een heel bijzondere twist voor je…

Gezond bananenbrood recept met een twist

Ingrediënten:

  • 4 overrijpe bananen, fijngeprakt
  • 2 ongeschilde courgettes, grof geraspt
  • 4 eieren
  • 80 ml arachideolie
  • 400 g volkorenmeel
  • snuf zout
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ el kaneel
  • 2 tl gemberpoeder
  • 200 g kokosbloesemsuiker
  • ½ tl vanille-extract
  • 150 g ongezouten pecannoten

Bereidingswijze banenbrood met courgette:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Vet een cakeblik van 25 cm (inhoud 1,5 l) dun in met olie.
  3. Meng de banaan en de courgette en klop de eieren erdoor.
  4. Vermeng het meel met het zout, het bakpoeder en de specerijen en mix door het courgette-banaanmengsel. Klop de suiker en het vanille-extract erdoor en schep de noten door het beslag.
  5. Schakel de oven terug naar 180°C en bak het brood 1 uur in het midden van de oven gaar en goudbruin.
  6. Laat het brood helemaal afkoelen en snijd het in plakken.

Bereidingstijd: ± 75 min. + afkoelen

Invriezen maar!

Spreid de plakken uit op een dienblad en vries ze los in. Leg ze dan als broodvorm weer aan elkaar en verpak het brood in een grote diepvrieszak. Pak per keer het aantal plakken dat je nodig hebt. Lekker als ontbijt of lunch, besmeerd met noten- of chocoladepasta of ricotta met groene kruiden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | CNBC
Beeld | iStock

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Ook interessant