Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bananenblad: zo gebruik je het

bananenblad-zo-gebruik-je-het.jpg

Zin in een tropische maaltijd? Probeer eens wat lekkers in een bananenblad te bereiden.

Waar koop je het?

Helaas, het Nederlandse temperatuurtje voorkomt dat er in ons kikkerlandje ook maar één bananenboom overleeft. Gelukkig zijn er verschillende supermarkten en toko’s waar ze de bladeren van de bananenboom verkopen. Kun je ze niet vers vinden? Zoek de bananenbladeren dan in het vriesvak.

Hoe kook je ermee?

Als je met een bananenblad kookt, blijven alle sappen lekker in het pakketje hangen. Olie is niet nodig. Hierdoor blijven je maaltjes lekker licht en gezond. Ook de belangrijke voedingsstoffen van de voedingsmiddelen blijven aanwezig. Lekker, gemakkelijk en gezond!

Stomen in bananenblad
Verwarm een pot warm water en zet je stoommandje erop. Vul je bananenblad met een visje en lekkere kruiden en maak het pakketje dicht. Zet het in je stoommandje en wacht geduldig tot het gaar is.

Grillen in bananenblad
Maak heerlijke pakketjes van vis, groenten of kip. Maak de pakketjes dicht met een prikker en gril tot je inhoud gaar is. Geen zin om pakketjes te maken? Leg het bananenblad op de barbecue om ook kleine stukjes als garnalen of kipblokjes te garen zonder dat ze door de spijlen vallen.

Bananenblad in de oven
Terwijl de oven voorverwarmt, stel jij een tropisch pakketje samen. Een visje met ananassalsa? Of ga je toch voor een kip in terriyakisaus? Maak je pakket dicht en zet het in de oven.

Tip: als je de bovenkant van jouw gerecht een kleurtje wilt geven, kun je een bakje vouwen om de ingrediënten in te doen.

Ook interessant