Dit heerlijke recept voor pancakes (kleine pannenkoekjes) van bananenbrood wordt vast ook bij jou thuis een succesnummer!
Dit heb je nodig (voor 10 stuks):
3 rijpe bananen
80 g bloem
100 g havervlokken
40 g lichte basterdsuiker
1 zakje gist
een snufje zout
50 g boter, gesmolten
300 ml volle melk
2 eieren
boter, om in te bakken
Zo maak je het
Prak 1 banaan fijn. Meng die in een kom met de bloem, havervlokken, basterdsuiker, de gist en het zout. Roer er in kleine hoeveelheden tegelijk de gesmolten boter en de melk door. Klop de eieren schuimig en voeg ze toe aan het beslag. Roer goed, zodat je een homogeen beslag krijgt. Dek de kom af met een schone theedoek en laat 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Snijd de 2 andere bananen in plakjes. Verwarm een koekenpan op matig vuur en vet ‘m licht in. Schep er een lepel beslag in en bedek dat met plakjes banaan. Laat 2 minuten bakken, waarbij je de pancake halverwege de baktijd omkeert als zich aan de bovenkant kleine belletjes vormen. Herhaal deze handelingen totdat al het beslag gebruikt is.
Boek vol zoet Dit heerlijke recept komt uit het kookboek Bananabread van Christelle Huet-Gomez. Hierin vind je de allerlekkerste recepten voor bananenbood, in klassieke en onverwachte combinaties. Pak bijvoorbeeld uit met chocolade, karamel en noten voor de perfecte verjaardagstraktatie. Of houd het simpel met banaan en wat kaneel als een ontbijt to-go. Of wat dacht je van bananabread met framboos en pistache, of met roomkaas-cranberry? Je kunt kiezen uit ruim dertig variaties op dit gezonde tussendoortje.
Het kookboek (Gottmer Uitgevers) kost € 9,99 en is onder andere hier te koop.