Eten

Dit is waarom je banaan vaker zou moeten invriezen

dit-is-waarom-je-banaan-vaker-zou-moeten-invriezen.jpg

Een tros bananen gekocht, maar krijg je ze niet op? Om te voorkomen dat je de helft overrijp kunt weggooien, kun je banaan ook invriezen. Van schijfjes of gepureerd tot een hele bevroren banaan: met deze trucjes haal jij voortaan echt alles uit je tros. 

Nooit meer een bruine banaan? In de vriezer ermee. 

Banaan invriezen

Een rijpe banaan kun je heel goed invriezen. Hiermee stop je het rijpingsproces en blijf je dus niet met een halve tros overrijpe bananen achter. Daarnaast heb je door dit trucje voortaan altijd rijpe bananen in huis. Je kunt natuurlijk je banaan met schil en al invriezen, maar het werkt nog beter als je ‘m eerst pelt. Een bevroren banaan pellen is namelijk nog een hele uitdaging. En als je je banaan eerst helemaal laat ontdooien kan ‘ie weer te zacht worden om goed te pellen. Stop de gepelde banaan of bananen in een bakje of afsluitbaar zakje in het vriesvak en je bent klaar. Je kunt de gepelde bananen ongeveer vier maanden bewaren. 

Bevroren banaan in plakjes

Als je het lekker vindt om aan een smoothie of bijvoorbeeld je havermoutontbijtje een paar plakjes banaan toe te voegen, dan kun je deze invriestruc ook heel goed gebruiken. Om het jezelf makkelijk te maken kun je de rijpe banaan alvast in plakjes snijden voor je ‘m invriest. Doe de schijfjes banaan vervolgens in een bakje of zakje en bewaar ze tot wel drie maanden. Zo kun je telkens een paar schijfjes gebruiken.

Lees ook: Zó mag je je banaan nooit eten als je last hebt van constipatie

Banaan pureren 

Je kunt je banaan ook nog gepureerd invriezen. Pureer je banaan tot een glad mengsel en verdeel het vervolgens over een ijsblokjesvorm, zodat het papje niet door je hele vriezer loopt. Wanneer je aan de slag wil met de gepureerde banaan kun je deze het beste in de koelkast laten ontdooien, zodat het niet bruin wordt. Je kunt de banaan-ijsblokjes ook bevroren in je blender stoppen. Zo heb je binnen een mum van tijd een heerlijk bananenijsje. Je hoeft hier niet eens melk, room of suiker aan toe te voegen. Maar je kunt hiermee natuurlijk wel altijd mee experimenteren en bijvoorbeeld ook ander fruit, chocolade of vanille toevoegen. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | ELLE Eten, Flair, Suntfood
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier

Ook interessant