Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Hoe hygiënisch is jouw hamburger?

header-mc.png

Zijn die verhalen over de drie seconden-regel waar? Hoe wordt er omgegaan met hygiëne bij McDonald’s?

Als je een burger of frietje bestelt bij McDonald’s, ga je ervan uit dat het op hygiënische wijze bereid is. De vriendinnen Nicole en Stephanie wilden dat weleens met eigen ogen bekijken en namen letterlijk een kijkje in de keuken van McDonald’s-restaurant Zaandam. Daar kregen ze antwoord op de vragen: hoe wordt het eten warm gehouden en hoe voorkomt McDonald’s dat er bacteriën in komen?

Haarnetje op

Nicole: ‘Ik heb geleerd dat je eten niet twee keer mag opwarmen, maar ik vermoed dat dit bij McDonald’s weleens gebeurt.’ De lezeressen krijgen een rondleiding in de keuken van restaurantmanager Jordi. Eerst doen ze hun sieraden af en een haarnetje op, daarna wassen ze hun handen. Ook de medewerkers wassen minimaal elk uur hun handen. Jordi vertelt dat elk McDonald’s-restaurant een kwaliteitsmanager heeft, die dagelijks controles uitvoert. Zo wordt de frituurolie gemeten op de temperatuur en of het schoon genoeg is, en worden alle houdbaarheidsdata gecontroleerd.

Magnetron? Welnee!

Jordi: ‘Ook worden de hamburgers gegrild en getest op temperatuur, kleur, structuur en smaak. De hamburgers bestaan uit 100 procent rundvlees, dus controles zijn belangrijk om voedselveiligheid te garanderen.’ Als de producten klaar zijn voor de verkoop, worden ze warm gehouden in het warmhoudcabinet en zet de medewerker de timer aan. Als een product langer dan de toegestane tijd in het warmhoudcabinet ligt, gooit hij het weg. Hij ziet hier de hele dag op toe. Nicole is blij verrast: ‘Ik had verwacht dat de hamburgers voorgebakken uit de fabriek kwamen en hier nog even in de magnetron werden opgewarmd, maar ze zijn allemaal vers!’ McDonald’s Zaandam werkt met een nieuw productiesysteem. De burgers worden pas bereid als de gast heeft besteld. Jordi: ‘Zo spelen we nog beter in op de wensen van de klant en wordt er niet onnodig eten verspild.’ ‘Met de hygiëne en voedselveiligheid zit het wel goed’, besluit Stephanie.

Meer weten over de producten van McDonald’s? Ga naar www.mcdonalds.nl/meerweten

Wist je dat de frietjes van McDonald’s ook aan strenge eisen moeten voldoen?

[customfield]meetpixel[/customfield]

Ook interessant