Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Babycooking – voor jezelf en voor je kind

babycooking.gif

Iedere dag een magnetronmaaltijd… Van dat idee word je niet echt vrolijk toch? Dit geldt natuurlijk ook voor je baby of peuter. Zet daarom eens die kant-en-klare potjes opzij. Maak wat vaker een verse maaltijd voor jezelf, en tover daarnaast in no-time een gezond, goedkoop en vers babyhapje tevoorschijn. Met dezelfde ingrediënten en in nog geen 5 minuten extra werk. Zelf gezonde babyhapjes maken, dát is het idee van Babycooking.

Vrolijke ontvangst

Hoewel ik zelf nog geen kindermondjes te vullen heb, ben ik enthousiast naar kookstudio SMAAK gefietst toen ik een uitnodiging kreeg voor de workshop Babycooking. Na een vrolijke ontvangst door Gees van Asperen, die dit mooie concept heeft bedacht, kon ik even op adem komen aan een grote eettafel met thee, mandarijntjes en zelfgemaakte havermoutkoekjes. De dag begint goed!

Eyeopener

Al snel trekt Gees een blik aan kennis open. De (aanstaande) moeders hangen aan haar lippen. Ik zal niet alles verklappen, maar de geblinddoekte test was een ware eyeopener. Het verschil tussen verse babyhapjes en die uit potjes is enorm!

Let the babycooking begin!

Dan is het tijd voor gekletter met potten en pannen. Rode linzen maaltijdsoep, risotto met venkel en een exotische rijstdessert. Allemaal even heerlijk en gemaakt met verse producten. En door een paar ingrediënten uit deze maaltijden te pureren zijn de verse babyhapjes ook meteen klaar.

Recepten

Wij zetten twee recepten op een rij uit het boek van Gees die lekker zijn voor jou én voor je kindje:

Pastasalade met geroosterde groenten – met babyhapje van gepureerde geroosterde aubergine

Thaise viscurry met rijst – met babyhapje van gepureerde bloemkool

De Babycooking workshop

Wil jij ook een workshop Babycooking volgen? Of heb je een peuter die je graag wil laten genieten van vers en gezond eten? Kijk dan op babycooking.nl voor meer informatie.

Het boek

Meteen thuis aan de slag? Bestel dan Samen aan tafel van Gees van Asperen.

PS. De babyhapjes die we in een leuk koeltasje meekregen, heb ik ’s avond op de bank op zitten peuzelen!

Ook interessant