Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Overgebleven avocado? Verpak het in een slablad

avocado-te-snel-bruin-verpak-hem-eens-in-een-blad-van-deze-groente.jpg

Wees eerlijk: hoeveel avocado’s heb jij al verspild omdat je maar de helft van ééntje opgegeten had, en de andere helft helemaal vergeten werd in de koelkast? Zelfs als je een avocado maar twee dagen laat liggen, is ‘ie vaak al helemaal bruin geworden. 

Het is natuurlijk ook een ingewikkelde vrucht om te bewaren, maar gelukkig heeft een Nieuw-Zeelandse vrouw daar een oplossing voor gevonden: pak een halve avocado in in een slablad. 

Buitenste slablad

Als je een echte avocado-liefhebber bent heb je waarschijnlijk ook al heel wat trucjes geprobeerd om je halve avocado mooi groen te houden: citroensap, plastic folie, een plastic bakje. De meeste van die dingen werken nét niet zo goed als je zou willen, dus het is zeker de moeite waard om te proberen of een slablad je avocado wel vers kan houden. Deze tip is ook nog eens een stuk milieuvriendelijker dan aluminiumfolie of plastic folie. Hoe het werkt: neem één van de buitenste, hardere bladeren van een krop sla en pak daarmee de overgebleven helft van de avocado in. 

Lees ook: Zo kies je altijd de perfecte avocado in de supermarkt

Een week houdbaar

Volgens de Nieuw-Zeelandse Cherry Gaddes die deze tip deelde op Facebook, kun je een avocado nog ruim een week gebruiken als je hem op deze manier verpakt hebt. Ze zegt ook dat de meeste mensen die sla eten de buitenste bladeren toch weggooien, dus dat het ook nog eens een heel goedkope oplossing is. Ook zou je op dezelfde manier broodjes vers kunnen houden.

Beschermend

Het klinkt in eerste instantie misschien een beetje vreemd, maar zo gek zou het niet zijn als deze truc goed werkt. De buitenste slabladeren zijn iets dikker en harder, en kun je daarom prima gebruiken om andere groente in in te pakken. Het is eigenlijk waarvoor ze bestaan: ze zitten aan de buitenkant, om de rest van de slablaadjes te beschermen tegen vuil of beschadiging.

Dol op avocado’s? Dan is dit boek met heerlijke recepten echt iets voor jou:

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Metro UK
Beeld | iStock

Ook interessant