Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Bij deze avocado kun je de schil er gewoon af pellen

avocado.jpg

Een avocado van zijn schil ontdoen en snijden vergt een specifieke techniek. Voor je het weet snijd je namelijk met het mes in je hand. Niet voor niets is avocadohand een begrip. 

Om het risico op het leed dat avocadohand heet nog meer te verkleinen, is er nu een avocado ontwikkeld waarvan je de schil gewoon kunt pellen. Is dit dé oplossing?

EasyAvo

Deze avocado, EasyAvo genaamd, groeit in Zuid-Afrika. De schil is wat dikker dan de avocado die we hier in Nederland kennen, waardoor het makkelijk is om de vrucht te pellen. En maak je geen zorgen over de smaak: die schijnt nog net zo lekker te zijn door de salade, op je bammetje of als basis van een smeuïge guacamole.

Retourtje Londen

Kleine kanttekening: de dichtstbijzijnde locatie voor ons om de EasyAvo te kopen is in Engeland. Daar ligt-ie sinds kort bij de Britse supermarkt Tesco in de schappen voor 1,95 pond (zo’n € 2,19). Sla dus je slag, als je dit najaar bijvoorbeeld een citytripje Londen boekt.

Ondertussen laten we je graag zien hoe je een avocado veilig snijdt. Je kunt de pit ook met een lepel eruit wippen als hij niet zo makkelijk loslaat.

Bron | Metro UK
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant