Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Avocado-ijs met gegrilde ananas

11aa-ijs.jpg

Fijn van smaak en extra romig is dit avocado-ijs op basis van kokosmelk. De gegrilde ananas geeft er een fris accent aan.

• 1 blikje kokosmelk (400 ml)
•  150 g suiker
• 3 rijpe avocado’s
• sap van 1 limoen
• ½ ananas
• groen decoratiestrooisel

Het recept:
• Verhit de kokosmelk met de suiker tot alle suiker is opgelost. Laat afkoelen.
• Pureer het vruchtvlees van de avocado’s in de keukenmachine of met de staafmixer samen met het limoensap en de afkoelde melk.
• Doe het mengsel over in een ijsmachine en draai er ijs van.
• Schil de ananas zo dik dat alle donkere pitjes eraf zijn, snijd hem in plakken van 1 cm dik, verwijder de harde kern en snijd doormidden.
• Dep de ananas goed droog.
• Verhit een grillpan op hoog vuur en grill de ananas ± 2 min. per kant of tot er grillstreepjes op staan.
• Schep bolletjes avocado-ijs in glaasjes, leg er een plak ananas bij en garneer met wat decoratiestrooisel.

Bereidingstijd: ± 30 min. + 1 uur invriezen ijsbereiding (in de machine).

Ook interessant