Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Slanke aspergesoep met tomaatspiesje

aspergesoep-jpg.jpg

Laten we nog even volop genieten van het aspergeseizoen, het is alweer bijna voorbij… Deze aspergesoep is heerlijk en gezond!

Benodigdheden (voor 4 personen)

600 gr witte asperges 1 tl zout
1 tl suiker
2 el boter of margarine
1 ½ el bloem
200 ml halfvolle slagroom
versgemalen peper, zout
nootmuskaat, versgeraspt
citroensap
takjes bladpeterselie
4 kerstomaten, gehalveerd

Bereidingswijze aspergesoep

Snijd de uiteinden van de asperges en schil ze. Breng uiteinden en schillen in 1 liter water met zout en suiker aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken, druk door een zeef en vang de aspergebouillon op in een pan. Breng opnieuw aan de kook. Snijd de asperges in stukken van 4 cm, kook 5-10 min. in de bouillon en schep ze uit de pan. Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg 800 ml van de bouillon toe en klop glad met een garde. Houd 4 aspergetoppen apart en roer de rest door de soep. Pureer met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat en citroensap. Rijg de tomaten met de aspergetoppen en wat peterselie aan prikkers.  Schep in kommen, bestrooi met de peterselie en leg een spies op elke kom.

Bron: StockFood/BeeldigBeeld

Ook interessant