Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Asperges met hazelnootboter

asperges-met-hazelnootboter.jpg

Als je voor écht lekker gaat!

Asperges met eieren, ham en boter is een klassieker die altijd lekker is. Maar het is natuurlijk ook leuk om eens wat anders te proberen. Wat dacht je van dit heerlijke aspergerecept met hazelnoten en rucola? Serveer er zelfgemaakte hazelnootboter bij en het feestje is compleet! Gebruik hiervoor een boter bereid met room van melk van koeien die lente- en zomergras eten, zoals Campina Botergoud Grasboter. Puur genieten!

Asperges met hazelnootboter (4 personen)
30 g blanke hazelnoten
2 kg witte asperges
150 g Campina Botergoud Grasboter
versgemalen peper, zout
pluk rucola

Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat en rooster ze in ± 8 min. goudbruin. Laat ze 5 min. afkoelen. Schil de asperges met een dunschiller. Begin onder de kop en schil naar beneden. Snijd de harde onderkanten eraf. Kook de asperges 10 min. in een ruime pan water met wat zout. Haal van het vuur en laat ze in het hete water 10 min. nagaren. Smelt zachtjes de Campina Botergoud Grasboter in een steelpan. Hak de hazelnoten in grove stukjes en schep ze door de boter. Schep de asperges uit de pan en leg ze op een schaal. Lepel er hazelnootboter over en serveer de rest er apart bij. Garneer met rucola. Lekker met krieltjes en gegrilde zalm. Bereidingstijd: 35 min.

* Voeg wat melk toe aan het kookwater om de kleur van de asperges mooi wit te houden.

Kijk voor meer Gouden tips op www.botergoud.nl.

Het volgende recept vind je binnenkort op Vrouwonline.nl.

Ook interessant