Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Asperge-espuma met ei

asperge-espuma-met-ei.jpg

Experimenteer met groene asperges!

De basis van een espuma kan vruchtensap of groentesap zijn , er wordt meestal ook slagroom aan toegevoegd. In dit geval maken we een prachtige amuse door espuma op basis van asperge te maken. Zorg er altijd voor dat er geen stukjes of korreltjes in zitten. Je moet het wel even goed zeven voordat het de sifon in gaat. Het is erg leuk om er mee te expirimenteren.

Voor 6 personen ESPUMA: • 250 gr. groene asperges • 1 eidooier • 1 theel. Dijonmosterd • 1 eetl. goeie olijfolie • 2 1/2 dl slagroom • zout / peper • 1 ui, gesnipperd ei laagjes: • 4 hardgekookte eieren • 2 eetl.mayonaise • sap van 1 citroen garnering: • 1 groene asperge

1. Snipper de ui en snijd het harde uiteinde van de asperges en snijd de asperges in stukken. 2. Kook in water met zout de asperges met de gesnipperde ui voor 15 minuten. 3. Giet de asperges/ui in een vergiet en spoel ze af met koud water. Dit stopt het garingsproces. 4. Pureer de asperges met de mosterd, eidooier en de olijfolie in een keukenmachine fijn, roer er de slagroom door en maak op smaak met zout/peper. 5. Zeef dit mengsel en giet het in de sifon, breng gaspatroon aan en schud onderste boven) stevig. 6. Verwijder het patroon en zet de sifon minstens 3 uur in de koelkast. 7. Pel de eieren , haal de dooier eruit. Snijd het eiwit grof. 8. Hak de dooier klein en meng het met de mayonaise en het citroensap. 9. Kook de asperge 2 min en snijd hem in reepjes. 10. Doe in een glas eerst wat eiwit dan asperge espuma, eidooier, weer espuma, eiwit en reepjes asperge.

Ook interessant