Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Acqua e sale: een makkelijke zomersalade van brood

puglia.jpg

Een supersimpele, voedzame zomersalade van brood dat minstens een dag oud is, tomaten, ui, oregano, citroensap en olijfolie. Een top-idee om oud brood op te maken.

Acqua e sale (6 personen)

  • ½ oud desembrood, dik gesneden
  • extra vergine olijfolie om te besprenkelen
  • 10 kleine trostomaten
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • handje verse oregano
  • sap van 1 citroen
  • versgemalen peper, zout

Week het brood kort in water, maar laat het niet papperig worden. (De weektijd hangt af van de kwaliteit van het brood en van hoe oud het is.) Knijp het overtollige water uit het brood en besprenkel het met wat olie. Doe het brood in een grote kom en knijp de tomaten direct uit op het brood zodat het vocht erin kan trekken. Leg de tomaten dan op het brood. Voeg de ui, de oregano, nog wat olie en het citroensap toe en meng alles. Maak de salade op smaak met peper en zout en dien meteen op.

Bereidingstijd: ± 10 min.

puglia

Proef Puglia werd geschreven door Luca Lorusso & Vivienne Polak. Luca komt uit Puglia en werkte in restaurants in heel Italië en in Melbourne. Voor het maken van dit boek reisden Luca en Vivienne heel Puglia door op zoek naar de lekkerste producten en spraken ze veel mensen, die hun culinaire familiegeheimen vol trots prijsgaven. Puglia kende door zijn ligging heel wat overheersers, zoals de Spanjaarden, de Turken en de Normandiërs, die de nodige sporen nalieten, ook in de keuken. Veel traditionele gerechten variëren per stad en zelfs nog binnen families. De Pugliese keuken is puur, gezond en niet duur. Uren in de keuken staan hoeft niet, het draait niet alleen om koken maar vooral ook om het delen.
Uitgeverij Forte Culinair, prijs € 24,95.

 

Ook interessant