Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Appeltaarthavermout met kokosroom

appel2.png

Heb je zin in een speciaal ontbijt? Pak uit met deze appeltaarthavermout. Maak het vandaag klaar en geniet er morgenochtend van! 

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

– 40 gram havervlokken
– 1,2 – 1,6 dl ongezoete appelmoes
– 1/2 tl kaneelpoeder
– 1/2 tl geraspte nootmuskaat
– scheutje amandelmelk
– 7 walnoten, grofgehakt

Voor de kokosroom

– 1 blikje kokosmelk (4 dl) dat ten minste 2 uur in de koelkast heeft gelegen (gebruik geen light-variant, dit werk hierbij niet)
– 1-2 eetlepels zoetstof in korrelvorm
– klein scheutje vanille-extract

Hoe maak je het?

Roer de dag voordat je de havermout wilt serveren de havervlokken en appelmoes in een kom door elkaar, dek af en zet een nacht in de koelkast. De havervlokken zullen de appelmoes absorberen en zullen uitzetten. Dus als je de volgende ochtend de kom uit de koelkast pakt, is het mengsel lekker dik. Schep het mengsel in een pan en zet deze op laag-middelhoog vuur.

Roer de kaneel en de nootmuskaat erdoor en warm het geheel zachtjes op. Schep het havermoutmengsel, als het heet is geworden, in een kom. Voeg een scheutje koude melk toe – het contrast tussen heet en koud is echt heerlijk. Server de havermout met walnoten en wat kokosroom, als je die gebruikt.

De kokosroom

Open het blikje kokosmelk, zonder te schudden. Bovenop ligt een dikke laag kokosroom. Schraap deze van het deksel en schep de room van de bovenkant van de kokosmelk af en doe deze in een kom – dit is wat je nodig hebt voor de kokosroom. Voeg naar smaak zoetstof en vanille-extract toe. De kokos is van zichzelf al zout, dus je hebt maar een klein beetje zoetigheid nodig. Klop met een elektrische handmixer totdat het mengsel op geklopte slagroom lijkt – dit kan zo’n zes minuten duren.

Bewaar eventuele resten kokosroom maximaal drie dagen in een luchtdicht afsluitbaar bakje in de koelkast. Je kunt de room, indien nodig, nogmaals opkloppen en serveren bij taart en ijs.

snacksMeer lekkere recepten?

Dit recept komt uit het kookboek ‘Super healthy snacks’ van Jenna Zoe (isbn: 978 90 230 1426 3) van Uitgeverij Becht en is voor € 17,95 onder andere te krijgen bij Bol.com. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Ook interessant