Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Karamelappels op een stokje

appels.jpg

Ben jij toe aan een appeltje voor de dorst? Zet je tanden dan eens in de knisperende korst van een karamel appel. Doop ze in nootjes, suikerpareltjes, of een glanzend rode suikerlaag. Een echte Amerikaanse traktatie! 

Basis voor de appels op een stokje
4 ijsstokjes
4 schoongeboende appels (in Amerika worden meestal groene appels gebruikt)
2 el slagroom
400 gr zachte karamelsnoepjes
ter versiering wat gehakte nootjes, smarties of suikerpareltjes

Hoe?
Steek de ijsstokjes in de appels en leg ze in de vriezer. Plaats ondertussen een klein steelpannetje op gemiddeld vuur. Voeg de slagroom en karamelsnoepjes toe en roer tot alles gesmolten is. Zet het vuur laag om het karamelmengsel warm te houden. Haal de appels uit de vriezer, veeg ze goed droog en dip ze in de karamel tot ze helemaal bedekt zijn. Haal de appel er voorzichtig uit en laat goed uitdruppen.

Variatietip
Wil je jouw appel een rode glans geven? Voeg dan een theelepel rode voedselkleurstof aan de karamel toe.

Toppings
Maak je karamelappel nog specialer door het geheel een feestelijke topping te geven. Wat dacht je van stukjes noot of smarties? Strooi over de appels voordat de karamel is gestold.

Notendip
Varieer met je favoriete noten. Rooster amandelen, hazelnoten of walnoten even in een droge pan en maal ze grof in een keukenmachine.

Ook interessant