Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Waarom je appels eigenlijk in de koelkast zou moeten bewaren

appels-bewaren-in-koelkast.jpg

‘An apple a day keeps the doctor away’, is een gezegde dat we allemaal wel kennen. Appels zijn gezond, lekker en bevatten weinig calorieën, waardoor ze een ideale snack zijn. Maar wist je dat je deze fruitsoort eigenlijk in de koelkast moet bewaren, en niet in de fruitschaal?

Dít is waarom je jouw verse appels voortaan in de koeling moet leggen.

Appels bewaren

Natuurlijk is er niks mis mee om appelen gewoon in de fruitschaal te leggen. Al helemaal als je een huishouden met veel mensen hebt, vliegt het fruit voor je het weet de schaal uit. Maar wanneer je vaak appels moet weggooien omdat ze beginnen te rotten, is het handig om het fruit voortaan anders te bewaren dan je gewend bent.

Langer genieten

Wanneer je appels in de koelkast legt, verleng je de levensduur ervan namelijk aanzienlijk. Gekoelde appels blijven maar liefst 10 dagen langer lekkerder, verser en knapperiger dan appels die bewaard worden op kamertemperatuur. Dit is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor het milieu, want het gaat voedselverspilling tegen.

Koude omgeving

Hoe dat komt? Appels geven de voorkeur aan een verrassend koude omgeving – ergens tussen de 3 en 4 graden is het beste – en een maximale luchtvochtigheid (idealiter tussen 90 en 95 procent). Als je koelkast een optie heeft om de luchtvochtigheid in de groentelade aan te passen, draai hem dan zo hoog mogelijk. Op die manier kun je zo lang mogelijk van je verse appels genieten en voorkom je telkens rottend fruit te moeten weggooien.

Bron | Pure Wow
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Ook interessant