Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Recept: Appelcake-plaattaart

taart.png

Appelcake- plaattaart  (25 vierkantjes)

Ingrediënten
• 2 kg goudrenetten, geschild en klokhuis verwijderd
• citroensap
• 4 el suiker
• 1 el kaneel voor het beslag
• 250 g roomboter, op  kamertemperatuur
• 250 g witte basterdsuiker
• 1 zakje vanillesuiker
• 5 eieren
• snuf zout
• 310 g zelfrijzend bakmeel
• scheutje  lauwwarme melk

Bereiding
– Snijd de appels in achten en bedruppel met citroensap.
– Meng de suiker en de kaneel goed door elkaar.
– Verwarm de oven voor op 175°C (gewone elektrische stand)
– Mix voor het beslag de boter met alle suiker romig.
– Mix er een voor een de eieren door, voeg het zout toe en roer het bakmeel er in gedeelten door. Roer de melk erdoor.
– Beleg een bakvorm of -plaat van 30×40 cm met bakpapier en vet het bakpapier in.
– Strijk het beslag erover uit en verdeel de appel erover.  Druk licht aan en bestrooi met de kaneelsuiker.
– Bak de plaattaart in 35-40 min. in het midden van de oven gaar en goudbruin.
– Laat afkoelen en snijd in 25 vierkantjes.
Bereidingstijd: ± 1 uur + afkoelen

Ook interessant