Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Appelbeignets

Zeg je Oud&Nieuw, dan zeg je niet alleen oliebollen maar ook appel- & ananas-beignets. Het recept van ‘mijn’ oliebollen -want zoveel oliebollen als frituurpannen in dit land- kregen jullie gisteren al. Vandaag geef ik jullie het recept van ‘mijn’ appelbeignets. De appelringen kun je vervangen door ananasschijven. Of partjes mango, perzik of abrikoos maar dat heeft voor mij weinig Nieuwjaar-gevoel. Ik houd het bij appel- & ananasbeignets.

En morgen, ga ik op zoek naar het ultieme wafelrecept want, oliebollen en beignets ten spijt: wafels mogen écht niet ontbreken op de eerste dag van 2007!

Appelbeignets, voor 20 stuks:

4 Goudrenetten
200 gram zelfrijzend bakmeel
3 dl melk
2 zakjes vanillesuiker
1 tl kaneelpoeder
zonnebloemolie

1 Maak een glad beslag door de melk in gedeelten door het gezeefde bakmeel te kloppen. Voeg de vanillesuiker en kaneelpoeder toe.
2 Verhit de olie in een pan met dikke bodem.
3 Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd 5 mooie dikke ringen van ca. 1/2 cm dikte. Haal deze door het beslag en bak ze meteen mooi bruin en krokant in de olie, halverwege draaien.

Met Oud&Nieuw bestrooi je de beignet licht met poedersuiker en kaneelpoeder en hapt ze uit een servet lekker weg. Op alle andere dagen in 2007 geef je er nog een flinke bol roomijs en glaasje kaneellikeur bij!

Ook interessant