Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Ananas is gifvrij, appel bevat meeste pesticiden

ananas-is-gifvrij-appel-bevat-meeste-pesticiden.jpg

Lang leve de ananas! Deze bevat doorgaans de minste bestrijdingsmiddelen. De appel scoort helaas erg hoog op de pesticiden-ladder.

The Environmental Working Group (EWG) heeft voor de negende keer het jaarlijkse lijstje gemaakt van groenten en fruit met de meeste en minste pesticiden. De ananas komt als beste uit het onderzoek, de appel staat bovenaan de lijst van de groente- en fruitsoorten met de meeste pesticideresten.

Andere groente- en fruitsoorten die ook uit het onderzoek kwamen als voedingsmiddelen met relatief weinig pesticiden zijn mais, uien, avocado, rode kool, erwten, papaja, asperge, aubergine, grapefruit, zoete aardappel en paddenstoelen.

Bevuilde groenten en fruit
Sommige groente- en fruitsoorten zijn daarentegen een stuk minder gifvrij en bevatten zelfs na het wassen nog veel resten van pesticiden. De meest verontreinigde groente- en fruitsoorten naast de appel blijken aardbeien, druiven, selderij, perziken, spinazie, paprika, nectarines, komkommer, aardappelen, cherry tomaatjes en pepers. Op de cherry tomaten werden maar liefst dertien soorten bestrijdingsmiddelen aangetroffen. De paprika’s en druiven gingen daar nog overheen met vijftien soorten.

Ook interessant