Eten

Amsterdamtaartje (4-6 puntjes)

amsterdamtaartje.jpg

Amsterdammers zijn gek op zoetigheid. Dat bewijst maar weer met dit heerlijke Amsterdamtaartje van patisserie Holtkamp.

Benodigdheden:amsterdamtaartje
• 12 g witte gelatine
• 500 g volle melk
• 1 vanillestokje
• 200 g marsepein, in kleine stukjes
• 350 g slagroom
• ½ cake, in plakken van ½ cm dik

voor de garnering:
• 200 g marsepein
• 100 g rode marsepein
• abrikozenjam
• chocoladehuisjes*

Stap voor stap:
• Week de gelatine in ruim koud water.
• Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit.
• Breng de melk met het vanillemerg aan de kook.
• Los de marsepein al roerend op in de melk en blijf goed roeren.
• Neem, als alle marsepein is opgelost, de pan van het vuur en los de uitgenepen gelatineblaadjes erin op.
• Laat al roerend afkoelen tot kamertemperatuur.
• Klop de slagroom stijf en spatel hem erdoor.
• Bekleed de bodem en wanden van een taartvormpje van 16 cm Ø en 14 cm hoog met de cake en schep het puddingmengsel erin.
• Laat de taart minimaal 12 uur in de koelkast opstijven en haal hem dan uit de vorm.
• Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak.
• Bestrijk de taart dun met abrikozenjam en bekleed hem met marsepein.
• Versier hem met de chocoladehuisjes.

Bereidingstijd: ± 1 uur + 12 uur koeltijd

Ook interessant