Eten

Dat wordt smullen: zo maak je deze amandelkrullen!

dat-wordt-smullen-zo-maak-je-deze-amandelkrullen.jpg

Amandelkrullen: een heerlijk krokent en licht koekje. Erg lekker bij de koffie of thee. 

Je maakt deze amandelkrullen in 2 uur en 35 minuten.

Dit heb je nodig (12-16 stuks):

  • 150 g amandelschaafsel
  • 210 g kristalsuiker
  • 3 eieren
  • 15 g vanillesuiker
  • 30 g boter, gesmolten
  • 1 el water
  • paar druppels oranjebloesemwater
  • 60 g patentbloem, gezeefd

Bereidingswijze amandelkrullen:

  1. Verwarm de oven voor op 170 ºC (conventionele onder- en bovenwarmte).
  2. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat het beslag minimaal 2 uur (liefst langer) rusten in de koelkast.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en bestrijk met gesmolten boter.
  4. Schep met een lepel 12 –16 bergjes beslag op de bakplaat en strijk plat.
  5. Bak de koekjes in ± 10 min. goudgeel en krokant.
  6. Haal de koekjes direct na het bakken met een spatel van de bakplaat en vouw ze om een deegroller tot ze halfrond zijn.
  7. Laat volledig afkoelen. Overigens smaken platte krullen net zo lekker.

Bereidingsduur amandelkrullen 20 min. + 2 uur rusten + 15 min. oventijd.

Ziet er goed uit!

amandelkrullen

Recept | Beanca de Goede

Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2020-02. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant