Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Amandelen zijn geen dikmakers!

amandelen-zijn-geen-dikmakers.jpg

Deze noten blijken juist gezond voor je te zijn.

Het is een mythe dat amandelen je dik maken, maar je moet ze natuurlijk niet teveel eten. Er wordt gezegd dat een amandel de meest voedzame van alle noten is. Sterker nog, amandelen zijn goed voor je gezondheid, omdat ze boordevol goede voedingsstoffen zitten.

Waarom zijn ze gezond?
Amandelen bevatten calcium, kalium en magnesium. Deze voedingsstoffen helpen bij het reguleren van de bloeddruk en het voorkomen van osteoporose (botontkalking).

Amandelen zitten vol vetten, maar wel van de juiste soort. Naast antioxidanten bevatten ze enkelvoudige en wat meervoudige onverzadigde vetten, die voor een lager gehalte LDL-cholesterol zorgen. Daarnaast zit in amandelen ook vitamine E, dat hart- en vaatziekten voorkomt en het proces van veroudering tegengaat. Ze zijn ook nog eens goed voor je huid en haar.

Veelzijdigheid
Het beste aan amandelen eten, is dat ze een veelzijdige variëteit bieden van gedroogd fruit. Je kunt ze in hun geheel eten of in plakjes snijden en ze bestrooien als garnering. Een handvol amandelen eten als snack kan je honger weghouden, omdat ze een goede eiwitbron zijn.

Variëteittips
Doe geblancheerde amandelen in een keukenmachine, totdat het een gladde pasta is. Je kunt deze pasta bijvoorbeeld aan je saus of soep toevoegen.

Strooi geschaafde amandelen over salades, havermoutpap, cornflakes of muesli.

Rooster de amandelen, zodat ze knapperig worden. Dit verbetert namelijk de smaak van amandelen. Je kunt deze geroosterde nootjes gewoon als snack eten.

Bron: The Times of India

Ook interessant