Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Amandel-frambozen-plaattaart met rozenblaadjes

taartje1-png.png


TaartEen heerlijke plaattaart met fijne rozenblaadjes.

Ingrediënten voor 12 stukken:

100 g bloem
160 g amandelmeel
320 g poedersuiker 
180 g boter of margarine, gesmolten 
6 eiwitten, licht geklopt 
2 tl vanille-essence 
200 g frambozen, grof gehakt 
100 g amandelschaafsel 
2-3 onbespoten rozen 
1-2 eiwitten, losgeklopt 
fijne kristalsuiker

– Verwarm de oven voor op 160ºC
– Meng de bloem met het amandelmeel, de poedersuiker, de boter, de eiwitten en de vanille-essence tot een glad beslag.
– Schep de frambozen erdoor. Vet een lage rechthoekige vorm van ± 15×25 cm in en bekleed hem met bakpapier.
– Schep het beslag in de vorm, strijk glad en bak de koek ± 25 min.
– Bestrooi met het amandelschaafsel en bak nog 10-15 min. of tot de amandelen lichtbruin zijn. Laat afkoelen.
– Haal de blaadjes van de rozen los, bestrijk ze met losgeklopt eiwit en haal ze door de kristalsuiker.
– Laat drogen en strooi de blaadjes over de taart.

Bereidingstijd: ± 20 min. + ± 40 min. oventijd

Naamloos-d2

Ook interessant