Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Alles wat je altijd al wilde weten over McDonald’s

waarom_zijn_tomaten_rood.jpg

Heb jij je altijd al wel eens lastige vragen willen stellen aan McDonald’s? Vrouwonline doet het nu voor je! Onder het motto: moeilijke vraag? eerlijk antwoord!

Heb jij je altijd al wel eens lastige vragen willen stellen aan McDonald’s? Vrouwonline doet het nu voor je! Onder het motto: moeilijke vraag? eerlijk antwoord!

Worden de frietjes geperst uit zetmeel?

Nee, onze Franse Frietjes worden uit hele aardappelen gesneden. In Nederland gebruiken we een speciaal aardappelras, de Innovator. Uit deze aardappel kunnen we de lange frietjes snijden die je van ons gewend bent. We sorteren ze bovendien: frietjes die te kort of te dun zijn halen we eruit. Dit zorgt voor de constante kwaliteit en daardoor zien de frietjes er hetzelfde uit. Verder goed om te weten: er worden geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen toegevoegd bij de productie en bereiding van onze Franse Frietjes, en we frituren ze in 100 procent plantaardige olie.

Waarom zit er zout op de frietjes?

McDonald’s gebruikt in Nederland een speciale dispenser die een gestandaardiseerde hoeveelheid zout doseert. Wanneer je liever frietjes zonder zout wilt, is dat uiteraard altijd mogelijk en kun je dat aangeven bij het bestellen.

Zijn de hamburgers wel van rundvlees gemaakt?

De rundvleesburger van McDonald’s is van 100% rundvlees. Er worden geen geur-, kleur- en smaak- stoffen toegevoegd. In onze restaurants worden de Hamburgers gegrild zonder olie of boter, en op smaak gebracht met een snufje peper en zout. En om welke van onze producten het ook gaat: we kunnen je precies vertellen waar de ingrediënten vandaan komen. Zo kunnen we van onze Hamburgers zelfs achterhalen waar het vlees verwerkt is, waar het rund geslacht is en van welke boerderij het dier afkomstig was.

Is een Happy Meal ongezond?

Sinds 2007 zijn er verschillende verantwoorde alternatieven toegevoegd aan het Happy Meal, zoals een smoothie, vers fruit, worteltjes, snoeptomaatjes en ananassticks. Vanaf 25 juni biedt McDonald’s nóg meer variatie in het Happy Meal: kinderen kunnen nu kiezen voor Wortelfrietjes, Iglo Vissticks en Appelpartjes. Zo kun je zelf een weloverwogen keuze maken.

Wat doet McDonald’s eigenlijk aan het stimuleren van beweging?

McDonald’s ondersteunt een actieve en bewuste levensstijl. Voor groot en klein geldt: zorg voor balans tussen wat je eet en wat je verbruikt. Daarom is McDonald’s een officiële partner van de Olympische Spelen en het EK en WK Voetbal. Bovendien ondersteunen we veel lokale sportverenigingen en organiseren we de Ronald McDonald Sport- en Beweegshow, waarbij kinderen spelenderwijs alles over sport en bewegen leren.

Op pad met McDonald’s

Deze zomer lees je op Vrouwonline hoe je met elkaar kunt genieten van actieve, leuke dagjes uit en hoe je lekker op weg kunt met McDonald’s. Wil je als eerste op de hoogte blijven van andere weetjes, nieuws en acties over McDonald’s? Word dan fan van McDonald’s Nederland op Facebook.

Ook interessant