Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

All you can eat: houd het binnen de perken

m1nxjamcnnyv.gif

Lekker voordellig zo’n all you can eat restaurant, maar je loopt ook het risico om jezelf te overeten.

Lekker voordelig zo’n all you can eat restaurant, maar je loopt ook het risico om jezelf te overeten. Natuurlijk is de beste tip: mijd deze restaurants als je niet te veel wilt eten. In zo’n omgeving maak je het jezelf alleen maar lastig. Maar als je toch gaat, dan helpen deze tips:

Loop eerst een rondje

Een buffet nodigt uit om vooraan te beginnen en dan bij elk hapje af te vragen of je dat wel of niet wilt eten. Als er veel variatie is, is daarom de kans te eindigen met een heel vol bord. Bekijk daarom eerst alles, maak een keuze en schep daarna gericht de allerlekkerste dingen op.

Ga ver van het buffet zitten

Creëer voor jezelf een drempel om niet te vaak naar het buffet te lopen. Mensen die beter de verleiding kunnen weerstaan, blijken gemiddeld zo’n vijf meter verder van het buffet te zitten, met minder uitzicht op het buffet.

Gebruik een klein bord

Eigenlijk is het een vorm van gezichtsbedrog. 100 Gram vlees lijkt heel wat op een klein bord, maar op een groot bord blijft er veel wit over en heb je onbewust de neiging om meer bij te scheppen. En eet je dus meer. Hou je zintuigen voor de gek en kies het kleinste bord.

Eet met aandacht

Schep minder op dan waar je zin in hebt, je kunt tenslotte altijd nog teruglopen. Kauw goed op je eten en eet eens met stokjes. Probeer ook goed naar signalen van je lichaam te luisteren en stop met eten als je vol zit. Verplicht jezelf niet tot het leegeten van je bord.

Bron: Voedingscentrum

Ook interessant