Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

All you can eat? Zo houd je het binnen de perken!

all-you-can-eat.jpg

All-you-can-eatHeb jij een all-inclusive vakantie in het vooruitzicht of een heerlijk etentje bij een all you can eat restaurant? Dan loop je het risico om jezelf te overeten. Margriet stippelt de beste strategie voor je uit! 

Loop eerst een rondje en beslis dan pas wat je wilt eten

Een buffet nodigt uit om vooraan te beginnen en dan bij elk hapje af te vragen of je dat wel of niet wilt eten. Als er veel variatie is, bestaat de kans te eindigen met een veel te vol bord. Bekijk daarom eerst alles, maak een keuze en schep daarna gericht op.

Ga ver van het buffet zitten

Creëer voor jezelf een drempel om niet té vaak naar het buffet te lopen. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die de verleiding konden weerstaan, gemiddeld zo’n vijf meter verder van het buffet zitten. Bovendien hadden deze mensen vanaf hun tafel minder goed uitzicht op het buffet.

Gebruik een klein bord

Eigenlijk is het een vorm van gezichtsbedrog. 100 Gram vlees lijkt heel wat op een klein bord, maar op een groot bord blijft er veel wit over en heb je onbewust de neiging om meer bij te scheppen. En eet je dus meer. Hou je zintuigen voor de gek en kies het kleinste bord.

Eet met aandacht

Schep minder op dan waar je zin in hebt, je kunt ten slotte altijd nog teruglopen. Luister goed naar de signalen van je lichaam en stop met eten vóór je vol zit. Hoewel je vroeger misschien anders hebt geleerd; verplicht jezelf niet tot het leegeten van je bord.

Bron: Voedingscentrum

Ook interessant