Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Afvallen met pruimen!

pruimen-afvallen.png

Als je voor de zomer nog snel wat kilootjes kwijt wilt, kun je maar beter beginnen met het inslaan van pruimen. De vrucht is een erg goede toevoeging aan een dieet.

Britse wetenschappers hebben aangetoond dat het eten van pruimen je niet alleen sneller laat afvallen, maar je ook helpt in de strijd tegen een hongergevoel. In het onderzoek hebben proefpersonen zo’n 5 tot 6 pruimen per dag gegeten.

Pruimdieet

Voor het onderzoek hebben de wetenschappers van de universiteit van Liverpool afvallers op verschillende diëten gezet. De ene groep kreeg een ‘gewoon’ gezond dieet met groenten en fruit, de andere groep kreeg er een flinke dosis pruimen bovenop. Wat bleek? De groep die pruimen at, viel in 12 weken tijd ruim een kilo meer af en raakte bijna een centimeter meer rond hun middel kwijt. De ‘pruimengroep’ viel zo’n 2,5 kilo af en verloor 2,5 centimeter buikomvang terwijl de andere afvalgroep het moest doen met 1,5 kilo gewichtsverlies en een afgenomen buikomvang van 1,7 centimeter.

Eten én afvallen

“We tonen hiermee aan dat je behoorlijk wat pruimen kunt eten en toch kunt afvallen. Sterker nog, je valt juist meer af. Het is dan ook een erg handige vrucht voor mensen die willen afvallen, maar gek worden van de honger”, aldus Jo Harrold. Zijn collega Jason Halford voegt eraan toe dat mensen die geen zin hebben in voortdurend vers fruit ook prima uit de voeten kunnen met gedroogde pruimen.

Wil je experimenteren met pruimen? Maak zelf heerlijke pruimenjam of bekijk met behulp van de receptenzoeker meer lekkere recepten met pruimen.

Lees meer over afvallen:

– 10 tips tegen hongergevoel

– Superfoodrecepten om af te vallen

– Avocado vermindert trek

Ook interessant