Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Afvallen met eenzijdig dieet

afvallen-met-eenzijdig-dieet.jpg

Heb jij alles al geprobeerd om een paar pondjes af te vallen en lukt het je maar niet? Dan hebben wij een onderzoek gevonden dat we maar al te graag geloven.

Volgens recent onderzoek van Universiteiten Buffalo en Vermont vallen vrouwen af als ze een week lang dezelfde lunch nuttigen. Het schijnt dat ze 100 calorieën minder per dag binnen krijgen.

Te veel gestimuleerd
Volgens voedingsdeskundige Zoe Bingley-Pullin zijn we tegenwoordig te veel gestimuleerd door alle voedingskeuze. ‘Soms vergeten we dat voedsel maar gewoon brandstof is en denken we er te veel over na.’ Volgens Bingley-Pullin is minder gevarieerd eten een gezond dieet. Haar advies is dat het beter is om minder keuze te hebben, maar wel de juiste. Als je iedere dag dezelfde lunch eet, raakt het lichaam hieraan gewend en ga je minder eten, dit kan leiden tot gewichtsverlies.

Eetstoornissen
Andere wetenschappers beweren juist dat een te eenzijdig dieet kan leiden tot eetstoornissen. Het is volgens hen belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren en af en toe te eten waar het om vraagt. Er wordt wel gezegd dat je niet telkens zoete of vette producten moet eten als je de drang daar naar hebt.

Als jij ieder dag hetzelfde zou lunchen, welke van deze recepten zou dan jouw favoriet zijn?
Gevuld pistoletje met gehakt
Warme worstenbroodjes
Kipburgers met spinazie-tomatensalade

Ook interessant